PATELNIA ŻELIWNA GRILLOWA 26x26cm. Żeliwo z którego jest wykonane naczynie jest grube i ciężkie (1200g) aby odpowiednio skumulować i utrzymać wysoką temperaturę.
Czarna powierzchnia została uzyskana dzięki unikatowemu procesowi wypalania żeliwa w oleju roślinnym w bardzo wysokiej temperaturze.
Powierzchnia została dodatkowo oksydowana co zmniejsza podatność na rdzewienie.
Dno karbowane.
Wykonana z jednego odlewu.
Wyrób pasuje również do wszystkich rodzajów kuchni w tym kuchenek indukcyjnych.
Rozmiar: Ø26cm x 5cm
Zasady użytkowania:
Przed użyciem spłukać i wysuszyć.
Po użyciu umyć używając szczotki.
Po osuszeniu natłuścić olejem roślinnym.
Nie przyrządzać potraw o odczynie kwaśnym.
Nie przechowywać żywności.
Naczynie nie jest nierdzewne . Oksydowanie zmniejsza podatność
na rdzę, ale jej nie zapobiega.
W równomiernym rozprowadzaniu ciepła kryje się największa tajemnica patelni żeliwnych. Patelnie doskonale magazynują ciepło co powoduje, że nasze potrawy dochodzą w sposób stopniowy i równomierny. Patelnie żeliwne mają też doskonały wpływ na nasze zdrowie. Dzięki zastosowaniu naturalnego materiału jakim jest żeliwo, ograniczamy ilość szkodliwych substancji jakie wnikają do jedzenia w czasie używania patelni teflonowych. Dodatkowym atutem jest to że w czasie przygotowywania potraw na patelniach żeliwnych wydzielają się niewielkie ilości żelaza, pierwiastka niezbędnego dla naszego organizmu. Jest to zdecydowana korzyść, zwłaszcza dla osób zmagających się z anemią.
Bok | 26 cm |
MATERIAŁ | Żeliwo |
WYKOŃCZENIE | MATOWE |
POWŁOKA | PRESEASON |
UCHWYTY | ŻELIWNY |
DNO | 1-WARSTWOWE |
POKRYWKA | NIE |
KOLOR | CZARNY |
INDUKCJA | Tak |